Heritage Hotel Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Sušeni bakalar delicija je koja je, kao jedna od rijetkih, iz dalekih krajeva putem naših ljudi od mora koji su jeli kruh sa sedam kora, pronašla put do dalmatinskog stola, uspjela se tu održati i ući u tradiciju. Bakalar se u Dalmaciji jede tijekom cijelog adventa, osobito na Badnji dan, ali i na Veliki petak pred Uskrs. Odnosno, svaki blagdan kada se posti i ne jede meso.

Jela sa dimljenim mesom

Cijelu godinu -

Za prste polizati! Najčešći je komentar naših gostiju kada kušaju neko od domaćih, tradicionalnih jela ovog podneblja “na žlicu”, spravljenih po starim obiteljskim recepturama od dimljenog mesa (rebarca, panceta, buncek, kaštradina…) s dodatkom graha, leće, slanutka, kiselog kupusa, ričeta ili raštike.

Kombinacija je bezbroj. Isprobajte ih, oduševit će Vas!

U zimsko vrijeme, tradicionalna zimska hrana. Ne propustite kušati svinjske specijalitete koje se smještaju u sam vrh svjetske gastronomije, poput čvakara, krvavica, domaćih kobasica, hladetine, švargle, slatkih salenjaka i raznih drugih mesnih jela spravljenih na roštilju ili domaćoj masti. Ne zaboravite, prema najnovijim istraživanjima, svinjska mast je zdrava!
Mi pratimo trednove!