Restoran Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Tri savjeta kako odabrati pravi restoran za organiziranje proslava

Kad organiziramo proslave, bilo da je riječ o obiteljskim događanjima ili poslovnim okupljanjima, neminovno smo izloženi stresu. Postavljamo si nebrojeno pitanja: hoće li gosti biti zadovoljni hranom i pićem, hoće li sve proteći kako je planirano, hoće li svega biti dovoljno, hoće li se dogoditi nešto neplanirano…

Kako se ne bi dogodilo da događaj koji treba biti pun radosti i užitka protekne samo znaku nervoze oko njegove organizacije te kako se ne bi neplanirano pretvorio u noćnu moru, dio stresa otklonit ćete organiziranjem proslave u restoranu. Na taj način dobar dio briga i poslova prepustit ćete profesionalcima, a Vi ćete imati vrijeme i priliku posvetiti se gostima i uživanju.

Donosimo Vam nekoliko savjeta kako odabrati pravi restoran za Vaše prigodno okupljanje i proslavu.

1. U potragu krenite s idejom

Prije nego krenete u potragu za dobrim restoranom koji će ispuniti sva Vaša očekivanja, morate biti sigurni da točno, do detalja znate što želite. To znači da ste prethodno odredili koja je svrha i priroda proslave, koliko će na njoj biti ljudi, kakav ugođaj želite priuštiti svojim gostima, koju glazbu odabrati, treba li restoran imati prostor za ples, kakav jelovnik složiti da udovolji svim preferencijama Vaših gostiju, ima li dovoljno parking mjesta i, konačno, koliki Vam je planirani trošak.

Zamislite u glavi kako bi željeli da Vaše slavlje izgleda i probajte odgovoriti na što više prethodno postavljenih pitanja bez razmišljanja o tome kako određenu zamisao izvesti. Kada se ovako pripremite, možete krenuti u potragu, a tada će i ona biti puno lakša, brža i jednostavnija, dok ćete sebi uštedjeti nepotrebno gubljenje živaca i puno vremena.

2. Učite na tuđim greškama i iskustvima

Pitajte svoje bližnje i prijatelje, do čijeg mišljenja Vam je stalo i cijenite ga, o njihovim iskustvima pri organiziranju većih proslava. Sigurno će imati neki jako vrijedan savjet ili iskustvo i iskreno će ga, ali i argumentirano, podijeliti s Vama te Vas upozoriti da ne ponovite njihovu grešku.

Dobro bi bilo da to nije novootvoreni i nepoznati restoran kako bi se mogli informirati od prethodnih klijenata određenog restorana, kakva su imali iskustva. To u vrijeme interneta nije nikakav problem, a tako dobivene informacije mogu Vam se višestruko isplatiti. U manjim mjestima, moguće je ostvariti i osobne kontakte.

3. Tražite izvorno

Svakako saznajte koliko je restoran koji tražite već prisutan na tržištu i je li već radio zahtjevnija događanja, te da li ima možda i certifikat za catering. Restorani koji već imaju velik broj organiziranih događanja, znat će vas savjetovati i predložiti ideja koje će se savršeno sljubiti sa vašima. Istodobno, pravi profesionalac upozorit će Vas ukoliko je neki od vaših prohtjeva nerealan te će predložiti neko novo rješenje ili ideju. Na taj način, pomoći će Vam da izbjegnete totalni fijasko i takve ljude treba cijeniti.

Stoga, pažljivo birajte partnere s kojima ćete kreirati Vama važno događanje.

I, konačno, kada ste odabrali pravi restoran, opustite se i uživajte bez nerviranja jer ste stvorili sve uvjete da proslava protekne u najboljem redu te da Vi i Vaši gosti budete mirni i zadovoljni, a dobra atmosfera učinit će da neke sitni problemi, ako i iskrsnu, ne pokvare ukupne dojmove jer cilj je ipak okupiti drage ljude i obilježiti taj dan.

Hotel Pašike svojim višegodišnjim iskustvom u organiziranju raznih događanja, stoji Vam na raspolaganju i spreman je odgovoriti na sva Vaša pitanja i zahtjeve!