Heritage Hotel Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Kužina pašike

Doručak

Doručak

Započnite dan najzdravijim obrokom spravljenim od namirnica iz organskog uzgoja, iz malih obiteljskih gospodarstava u okolini Trogira. Za Vas pripremamo jaja od “sretnih koka” koje šetaju po dvorištu, suhomesnate proizvode sušene na dalmatinskoj buri, zrele i mlade sireve domaćih sirara, voće, svježe cijeđene sokove dalmatinskih agruma, razne žitarice…

Tradicionalna hrana

Tradicionalna hrana

Kušajte ribu i mesne specijalitete, jela naše autohtone dalmatinske kuhinje poput pašticade, škartoceta, brudeta, bakalara, trogirske juhe, pomalo zaboravljene stare popare. Osjetite mirise mora, maslinovog ulja, ružmarina, bosiljka, lovora… Jela koja spravljaju naše chefice, baka Franka i njena kćer Mara, rade se po obiteljskim recepturama koje se prenose s koljena na koljeno.

Vegeterijanska jela

Vegeterijanska jela

Nemojte propustiti kušati jela dalmatinske vegetarijanske kuhinje, prebogata autohtonim mirisnim začinima, baš kao što je i Dalmacija, sa svojom pitomom mediteranskom klimom, prebogata povrćem i voćem. Predstavljamo Vam ovu vrstu zdrave hrane bez mesa spravljenu na ukusan, maštovit i zanimljiv način. Jelo koje zaslužuje da bude istaknuto je dalmatinska šalša koja može biti prilog, glavno jelo ili podloga za različita druga jela ukoliko joj se dodaju riba ili morski plodovi.

Bezglutenska jela

Bezglutenska jela

Ukoliko preferirate bezglutensku prehranu, pripremamo za Vas niz jela temeljenih na dalmatinskoj kuhinji koja obiluje različitim namirnicama i jelima prilagođenim tom načinu ishrane. Kušajte različita jela od ribe, povrća i voća te razne slastice bez glutena temeljene na orašastim plodovima, osobito autohtonim dalmatinskim bademima.

Jela s roštilja

Jela s roštilja

Osjetite sve gušte, okuse i mirise Dalmacije u jelima pripremljenima na našem pravom roštilju, na drva i drveni ugljen! Za naše goste kuhamo samo zdravo, svježe i organsko. Svježu ribu, mesne specijalitete, razne morske plodove, voće i povrće nabavljamo od lokalnih proizvođača i ribara. Kušajte mediteranske delicije za prste polizati, pripremljene s minimumom masnoće i blago oplemenjene i aromatizirane prirodnim dimom!

Domaći kolači

Domaći kolači

Zasladite dan originalnim, jedinstvenim slatkim specijalitetom našeg restorana Pašike – Blitvaricom ili tortom od blitve pripremljenom po tajnom receptu naše chefice, bake Franke. Inspiraciju je baka Franka pronašla u trogirskoj povijesti jer su nekada davno siromašne Trogirane zvali “Blitvari” i stoga ova slasti ima počasno mjesto u našem jelovniku. Osim toga, osladite nepce i drugim tradicionalnim dalmatinskim slasticama poput autohtonih trogirskih rafiola.

Vinska karta

Vinska karta

Poznato je da je Dalmacija zbog svoje škrte zemlje, blage klime s rekordnim brojem sunčanih dana u godini i bogate tradicije, idealna podloga za proizvodnju raznolikih, kvalitetnih, pa i vrhunskih vina s geografskim porijeklom.

Našu vinsku kartu kreirali su vrhunski sommelieri, a čine ju isključivo vina dalmatinskih malih boutique vinara koji su u njegovu dušu ugradili sve svoje znanje, tradiciju i ljubav. Vina su to koja pričaju povijesnu priču o slasnom grožđu otetom od škrte, kamenite i krševite zemlje, procesu njegove obrade u tamnim konobama i prvim kapima vrhunskog vina uhvaćenima u kristalnu čašu, hladno serviranog na Vaš stol.