Restoran Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Pet proslava koje Vam catering može olakšati

Organizacija raznih proslava, obljetnica, jubileja i državnih praznika, bilo da je riječ o privatnom ili poslovnom događanju, može biti iznimno stresna i kada sve teče prema planu, a kada slučajno negdje nešto zapne, ono što je trebalo postati još jedna lijepa uspomena, u tren se pretvara u noćnu moru i događaj kojeg što prije želite zaboraviti. Istina je, neke prigode poput malih obiteljskih okupljanja vrlo bliskih ljudi, možemo organizirati sami, u svom prostoru i vlastitim snagama s najčešće provjerenim jelima i pićima prema afinitetima svakog od uzvanika. Dapače, nabavljati namirnice, kuhati, peći kolače, servirati stol, okupljati obitelj i prijatelje, sve svoje najdraže oko trpeze, ima svoje čari i s radošću i ljubavlju ih dočekujemo na malim proslavama, a osobito tijekom božićnih ili uskrsnih blagdana.

Ali, nisu sve prigode iste. Svako veće okupljanje ili proslava, bilo kojim povodom, zahtjeva ozbiljan i temeljit pristup (a i iskustvo bi dobro došlo) te poznavanje prirode događanja, osobito ako na njega dolaze nama nepoznati gosti. Tada je i pritisak veći jer želimo ostaviti dobar dojam, niže se bezbroj pitanja i dilema te, kao po pravilu, uvijek neka sitnica ostane zaboravljena ili se nešto zakomplicira i ne bude onako kako smo i kada planirali. Zato je u tim prigodama najbolje povjerenje dati stručnjacima, a mi Vam u nastavku donosimo pet najčešćih prigoda koje Vam catering može olakšati i učiniti cijelo događanje manje stresnim i koje će, u konačnici, rezultirati užitkom i lijepim uspomenama za sve prisutne.

  • Vjenčanja – doček uzvanika kod mlade/mladoženje (predsvadbeni domjenak)
  • Jubileji – jubilarne godišnjice braka (srebrni i zlatni pir), godišnjice tvrtke, uspješne suradnje…
  • Zabave – proslave rođendana, imendana, momačke i djevojačke večeri, zabave iznenađenja…
  • Vjerski događaji – krštenja, pričesti, krizme
  • Poslovni domjenci – božićni domjenak, uredski catering, promocije knjiga i filmova…

Restoran Pašike ima bogato iskustvo u (su)organizaciji raznih događanja i proslava, u svom prostoru ili na nekom drugom mjestu. Tajming, jelovnik i pića planiramo i dogovaramo zajedno s našim klijentima savjetujući ih pritom da izbjegnu neke klasične pogreške ili previde koji se mogu dogoditi. Primjerice, kod većih okupljanja neophodno je voditi računa o tome ima li osoba na posebnom režimu prehrane (bez šećera) i djece kako bi im se priredila odgovarajuća jela te da se na meniju nađu i jela za vegane, vegetarijance ili pak osobe koje izbjegavaju gluten u prehrani. Sve treba pratiti raznovrstan izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Zato je naše geslo: Nitko s fešte ne smije otići gladan ni žedan!